Categorieën
Home Nieuws

Werken bij EK©

Eigen Kracht Centrale vzw werkt al meer dan 15 jaar rond het organiseren van Eigen Kracht-conferenties voor gezinnen. In een Eigen Kracht-conferentie worden alle belangrijke personen rond iemand samengebracht in een bijeenkomst om samen een plan uit te werken dat een oplossing geeft voor een gezin of persoon. Het gaat om familie, vrienden, buren …

Het Eigen Kracht-plan is het resultaat van de bijdrage van elk van de mensen die in de eigen kring besluiten wie wat concreet gaat doen om het gestelde probleem op te lossen. Regelmatig wordt ook professionele hulpverlening betrokken als dit nodig is om de kring te ondersteunen. Ervaringen tonen aan dat zo’n conferenties vaak tot verrassende en creatieve oplossingen kunnen leiden voor probleemsituaties. Door deze werkwijze worden verborgen krachten binnen de context geactiveerd. De vrager om hulp behoudt ook maximaal zelf de regie over zijn eigen leven, dus ook zijn waardigheid. Ook dat werkt aanmoedigend voor iedereen in de kring.

Vacature

EK© zoekt (een) Polyvalente medewerker(s) om de staf te versterken. EK© bestaat uit een staf van vrijwillige medewerkers, administratieve en polyvalente medewerkers en een directeur. Binnen het team zijn er verantwoordelijkheidsgebieden verdeeld. Deze kunnen gecombineerd worden tot een deeltijdse of voltijdse functie. Solliciteren kan t/m 9 oktober 2022.

Meer weten over de vacature? Klik hier.

Categorieën
Home Nieuws

Maak samen een plan

Eigen Kracht Centrale is een burgerinitiatief waarbij mensen in een moeilijke situatie de kans vragen hun zorgen te delen met familie, vrienden en kennissen om zo een plan van aanpak te maken.
We doen dit door deze mensen bijeen te brengen op een Eigen Kracht-conferentie.

Categorieën
Home Nieuws

Nieuwsgierig om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

Online infomoment elke eerste donderdag van de maand.
Vooraf aanmelden is niet nodig.
Start 19.30u. Einde +/- 20.30u.
Inloggen kan vanaf 19.15u door te klikken op onderstaande link
(of kopiëren naar browser)

https://us06web.zoom.us/j/82750333765

Categorieën
Nieuws

EK©-ontmoetingsdag

Sorry you have no rights to view this entry!

Categorieën
Home Nieuws

Burgers aan zet

We zijn 1 van de 5 partners in het samenwerkingsverband “BurgersAanZet”. Deze organisaties werken krachtgericht en netwerkversterkend via voornamelijk vrijwilligers. We geloven in de weerbaarheid en creativiteit van mensen. We geloven in ieders vermogen om samen met anderen hun leven invulling te geven en het in handen te houden. Wat we precies doen binnen “BurgersAanZet” kan je vinden op de website? www.burgersaanzet.be

 

Categorieën
Vrijwilligers

Infomomenten voor nieuwe vrijwilligers

Word jij vrijwilliger bij EK©?
 
Als je wil weten of EK© iets voor jou is… Volg dan één van onze infomomenten:

  • donderdag 6 oktober (telkens om 19.30u)
  • donderdag 3 november (telkens om 19.30u)

Deelnemen kan via deze Zoom-link

Categorieën
Vrijwilligers

Toen mama stierf…

Toen mama stierf…
Een moeder van 2 tienerdochters had nog maar een paar uren te leven toen de Eigen Kracht Centrale werd opgebeld door de sociaal werker vanuit de instelling waar de moeder de laatste maanden van haar leven doorgebracht had.
Korte tijd na het telefoontje, zat de coördinator met de familie samen. Het idee van een Eigen Kracht Conferentie sprak hen aan. De conferentie zou gaan over hoe er zorg kon worden voorzien voor de meisjes die 5 jaar voordien ook al hun vader verloren hadden.
Tijdens de volgende dagen zou een voogd aangesteld worden voor de kinderen. Er restte de coördinator slechts 8 dagen voor de voorbereiding van de conferentie! Ze ging onmiddellijk aan de slag met de lijst van contacten die ze tijdens het eerste gesprek met de familie gekregen had.
Het gesprek met de dochters verliep heel emotioneel, ze waren jammer genoeg intussen wees en hadden de laatste maand bij familie doorgebracht. Ze wensten vooral hun dichtste vrienden uit te nodigen. Samen maakten ze de uitnodigen, kozen ze de locatie, de muziek en de catering.
Alle genodigden woonden de conferentie bij, zelfs de kinderen van een nonkel die in Duitsland verbleef. In totaal waren er 17 volwassenen en 10 kinderen. De conferentie duurde lang en was heel ontroerend. De familie werd het uiteindelijk eens over een voogd voor de kinderen. Velen boden ook één of andere vorm van zorg aan voor de 2 zussen. Alle betrokken spraken af na enkele dagen terug samen te komen waarna ze de nodige informatie rechtstreeks aan de sociaal assistent zouden doorgeven.
Enkele dagen later kreeg de coördinator een telefoontje. De familie liet haar weten dat ze haar dankbaar waren voor de hulp bij de organisatie, en vooral bij de voorbereiding van de kinderen en de aanwezigheid van een deskundige in erfrecht bij het informatief gedeelte van de conferentie.

EKc interne info juli 2021

Sorry you have no rights to view this entry!

Categorieën
Home

SHOP JIJ ONLINE? MAAK EEN EXTRA KLIK VIA TROOPER EN JE STEUNT EK©

De feestdagen zijn in aantocht en in tijden van Corona snellen we niet met ons allen naar de dichtstbijzijnde winkelstraat, maar wordt er heel wat online aangekocht. Hieromtrent doen wij vanuit EK© graag een warme oproep om Trooper te gebruiken. Door eerst naar de site van Trooper te gaan en hier zowel Eigen Kracht Centrale als de shop waarbij je wil winkelen te selecteren, doe je je aankoop verder net als anders én steun je, via slechts enkele extra klikjes, EK©. Telkens wanneer je met Trooper iets koopt, gaat er namelijk een percentje naar onze organisatie, zonder dat je iets extra hoeft te betalen. Op deze manier hopen we om in 2022 een extra conferentie aan te kunnen bieden aan iemand met een hulpvraag en waarvoor we geen subsidies ontvangen. Dus, wanneer je de volgende keer online een aankoop doet, probeer dan zeker Trooper eens uit! Alvast bedankt en een hartverwarmende decembermaand gewenst!

EKc interne info Week van de Vrijwilliger

Sorry you have no rights to view this entry!

Categorieën
Home Nieuws

Toegang tot het intranet voor onze (opgeleide) vrijwilligers

Om toegang te krijgen tot het intranet, moet je als vrijwilliger ingelogd zijn. Hiervoor ontving je een automatische mail met een link erin, om een wachtwoord in te stellen. Graag zetten we je op gang met deze powerpoint: die legt je stap voor stap uit hoe je kan inloggen. Succes!