Categorieën
Vrijwilligers

Toen mama stierf…

Toen mama stierf…
Een moeder van 2 tienerdochters had nog maar een paar uren te leven toen de Eigen Kracht Centrale werd opgebeld door de sociaal werker vanuit de instelling waar de moeder de laatste maanden van haar leven doorgebracht had.
Korte tijd na het telefoontje, zat de coördinator met de familie samen. Het idee van een Eigen Kracht Conferentie sprak hen aan. De conferentie zou gaan over hoe er zorg kon worden voorzien voor de meisjes die 5 jaar voordien ook al hun vader verloren hadden.
Tijdens de volgende dagen zou een voogd aangesteld worden voor de kinderen. Er restte de coördinator slechts 8 dagen voor de voorbereiding van de conferentie! Ze ging onmiddellijk aan de slag met de lijst van contacten die ze tijdens het eerste gesprek met de familie gekregen had.
Het gesprek met de dochters verliep heel emotioneel, ze waren jammer genoeg intussen wees en hadden de laatste maand bij familie doorgebracht. Ze wensten vooral hun dichtste vrienden uit te nodigen. Samen maakten ze de uitnodigen, kozen ze de locatie, de muziek en de catering.
Alle genodigden woonden de conferentie bij, zelfs de kinderen van een nonkel die in Duitsland verbleef. In totaal waren er 17 volwassenen en 10 kinderen. De conferentie duurde lang en was heel ontroerend. De familie werd het uiteindelijk eens over een voogd voor de kinderen. Velen boden ook één of andere vorm van zorg aan voor de 2 zussen. Alle betrokken spraken af na enkele dagen terug samen te komen waarna ze de nodige informatie rechtstreeks aan de sociaal assistent zouden doorgeven.
Enkele dagen later kreeg de coördinator een telefoontje. De familie liet haar weten dat ze haar dankbaar waren voor de hulp bij de organisatie, en vooral bij de voorbereiding van de kinderen en de aanwezigheid van een deskundige in erfrecht bij het informatief gedeelte van de conferentie.